Μπεθάνη Κωνσταντίνα

Marketing/Creative Director
Μπεθάνη Κωνσταντίνα

Με πολυετή εμπειρία στις δημόσιες σχέσεις τόσο σε τοπικό αλλά και διεθνή επίπεδο, με πληθώρα συνεργασιών σε gaming localization και συνιδρύτρια της Tenebra Studios,  Μπεθάνη Κωνσταντίνα.

Tenebra Studios

Παρουσίαση
    • Ημέρα
    • Κατηγορία
    • Τόπος
    • Ώρα

Το game development στην Ελλάδα αποτελείται στη συντριπτική του πλειοψηφία από indie προσπάθειες που φιλοδοξούν να μπουν δυνατά στην αγορά των games. Ελάχιστες προσπάθειες έχουν ξεχωρίσει, ενώ τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια ιδιαίτερη κινητικότητα στον χώρο των mobile games καθώς και στις πιο μεγάλες παραγωγές.

Η Tenebra Studios ιδρύθηκε από τους Θανάση Γεωργούλη και Κωνσταντίνα Μπεθάνη, δύο φίλοι που έβλεπαν την ποσότητα των games να αυξάνεται αλλά την ποιότητά τους σε μια μόνιμη πτωτική πορεία. Σκεπτόμενοι «αν το χα φτιάξει εγώ αυτό το παιχνίδι τι θα ήθελα να είχα κάνει διαφορετικά», ίδρυσαν την Tenebra Studios στην αρχή για την δημιουργία ιστοσελίδων καθώς και στο Localization για videogames, ταινίες και σειρές, για να επεκταθούν στην συνέχεια στην ανάπτυξη videogames.

Μια από τις πρώτες εταιρείες game development στην ελληνική αγορά  που ιδρύθηκε το 2006 και έκτοτε αναπτύσσει διάφορα games, ενώ συμμετέχει σε πληθώρα localization projects. Το πρώτο της επίσημο video game με τίτλο Magnetic Wars κυκλοφόρησε το 2010 για το iOS, ενώ το Evergrowth προκρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό Indie Game Maker Contest 2015.

Ο Θανάσης Γεωργούλης (Lead Programmer) και η Κωνσταντίνα Μπεθάνη (Marketing/Creative Director), συνιδρυτές και ιδιοκτήτες της Tenebra Studios θα παρουσιάσουν τα δύο υπό ανάπτυξη games της εταιρίας, το FPS Dungeon Crawler με τίτλο Dungeons n Disco καθώς και το πρώτο Ελληνικό VR Horror Game με τίτλο Η Δούκισσα της Πλακεντίας